Gradonačelnik Nišić najavio Evropsko prvenstvo u kuglanju

2.10.2023. Povodom održavanja Evropskog prvenstva u kuglanju u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine, danas je u Vijećnici održana konferencija za medije na kojoj su se obratili gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, predsjednik KK „Rad“ Brčko Mile Trakošević te menadžer Arene Bakarni Igor Božić.

Image for news

Gradonačelnik Nišić kazao je da je Brčko distriktu BiH pripala velika čast da bude domaćin ovog prvenstva. 

„Kuglanje kao sport je nedovoljno zastupljen u Brčko distriktu BiH zbog limitiranih uslova za bavljenje ovim sportom. Ovo je zaista jedan historijski uspjeh, jer će prisustvovati vrhunski igrači Evrope i tim prvaka svijeta iz Austrije. Tu su svakako i ekonomski benefiti, ali će biti i u funkciji turizma i ono što je najbitnije – jedne regionalne i kontinentalne integracije. Ovo je snažan podsticaj i inspiracija za naše građane da se bave sportom i prilika da se etablira u našem gradu. S obzirom na to da učestvuju klubovi i iz Bosne i Hercegovine i Brčko distrikta BiH moja želja je da jedna od tri medalje bude naša“, istakao je gradonačelnik Nišić. 

Predsjednik KK „Rad“ Brčko Mile Trakošević kazao je da je klub osnovan uz veliku pomoć gradonačelnika Nišića koji je nesumnjivo najviše doprinio da ovaj klub zaživi u našem gradu. 

Menadžer Arene Bakarni Igor Božić izrazio je zahvalnost Vladi Brčko distrikta BiH na finansijskoj pomoći pri organizaciji prvenstva. 

„Takmičenje se održava od 3. do 7. oktobra u novootvorenoj Areni Bakarni, a ceremonija otvaranja je sutra u 20.00 sati. Na takmičenju učestvuje 14 muških i 9 ženskih ekipa. Ovom prilikom pozivam sve građane da prisustvuju ovom takmičenju, ulaz je slobodan“, istakao je Božić.